Bewerken

Om expert te kunnen zijn in de vacuümtechniek beschikken we over de diverse technieken zoals draaien, frezen, lassen en lektesten. We produceren producten van uiteenlopende afmetingen. Op verspaning gebied beschikken we over zowel 3-assige als 5-assige freesmachines en draaimachines met aangedreven gereedschap.

Lassen

Bij het leveren van gecombineerde vacuüm fijnmechanische samenstellingen mag de lastechniek niet ontbreken. Met behulp van onze Tig-lasapparatuur lassen wij leidingwerk, vacuümkamers en lassamenstellingen zorgvuldig en lekdicht in elkaar. Wij lassen voornamelijk RVS maar het lassen van exotischere materialen als titanium of monel behoren ook tot de mogelijkheid. Regelmatig wordt door ons zelf ontwikkelde tooling ingezet om tot een zo optimaal mogelijk lasproces te komen.

Cleanroom assemblage

Wanneer extreem schone omstandigheden worden geëist, vindt assemblage in onze gekwalificeerde cleanroom plaats. In de cleanroom hebben we de faciliteiten om de samengestelde producten en lassamenstellingen op lekdichtheid te testen. Om de kwaliteit te waarborgen wordt elk afzonderlijk product met behulp van een helium lektester getest. De medewerkers die in de cleanroom actief zijn, beschikken over vacuümkennis en zijn gekwalificeerd om in een cleanroom te werken. Doordat naast de eis van een lekdicht product ook de reinheid van een product van belang kan zijn kunnen wij door middel van een RGA (Rest Gas Analyse) de reinheid van de producten aantonen. In het verlengde van de assemblageruimte bevindt zich de ruimte waarin onze ultrasoon reiniginsstraat zich bevindt. Hier worden de producten ultrasoon gereinigd en vacuümclean verpakt. Eigenschappen cleanroom:

  • 130 m 2  oppervlakte
  • Cleanroom ISO klasse 7 (10.000)
  • Cleanroom flowbox ISO klasse 5

Naast het assembleren in de cleanroom kunnen ook samenstellingen worden geassembleerd buiten de cleanroom.